Goede doelen

  1. Home
  2. /
  3. Goede doelen

#WECARE

Samen impact maken.

Hoofddoel: Stichting Reout

Samen steunen we de minima!

Én samen vieren we ‘de vrijheid’ Parade Vrij! festival.

Waarom de minima?
’t Gooi staat bekend als een van de rijkste regio’s van Nederland. Dat betekent niet dat er geen mensen zijn die het financieel zwaar hebben. In ‘t Gooi zijn er ca. 500 gezinnen die zich hebben aangemeld bij de voedselbank. En dan te bedenken dat er waarschijnlijk nog veel meer gezinnen zijn die hier niet voor in aanmerking komen, simpelweg omdat het inkomen net te hoog is. Bij elkaar is dit een grote groep die extra hulp kan gebruiken.

Bij elkaar is dit een grote groep die geholpen kan worden. En dat is waar Stichting Reout zich voor inzet.

Stichting Reout, het goede doel waar geld voor ingezameld wordt, zet zich in voor jongeren middels maakwerk en voor gezinnen in ‘t Gooi die het financieel zwaar hebben. Zo is de stichting op het moment bezig met het openen van een kledingbank in het dorp van Huizen op de Kerkstraat 54a.

Huizen helpt Oekraïne

Op het Parade Vrij! festival bij De Krachtcentrale op zondag 10 april, is om 10:40 uur de kickoff van de actie ‘Huizen Helpt Oekraïne’.

De Rotaryclubs in Huizen bieden aan alle Oekraïne initiatieven in Huizen de mogelijkheid om informatie over hun initiatieven te delen. Het wordt de start van de vele mooie acties die gaan komen.

De actie ‘Huizen Helpt Oekraïne’ moet ervoor zorgen dat iedereen in Huizen meedoet met het geven van de benodigde spullen en hulp aan de Oekraïense vluchtelingen in Huizen en door de fondsenwervingsacties zorgen voor de wederopbouw. Net zoals na de orkaan in Sint Maarten in 2017 hopen ze op veel enthousiaste reacties en bijdragen!

Samen met de Vluchtelingencentrale, die de coördinatie doet van inzet van vrijwilligers in Huizen, wordt per week bekeken welke behoefte er is en welke prioriteiten er zijn voor de noodhulp in Huizen.

Later zal de Rotary in een of meerdere projecten de wederopbouw ondersteunen waar dat gevraagd wordt zoals bijvoorbeeld in Skwira (Engels: Skvyra), een plaats van 20.000 inwoners 120 km zuidwestelijk van Kiev, waar nu al dagelijks contacten mee zijn.

Tijdens Parade Vrij! op 10 april zal informatie gegeven worden over de acties voor de komende weken.